Kayısı reçeli

 

Herkeze hayırlı Cumalar diliyorum.Blogumdaki ilk reçel tarifi ile,reçel kategorisinide açmış bulunuyorum.bu reçel bizim sıklıkla yaptığımız,çabucak biten bir reçeldir. Kayısı reçeli kuru kayısı ile yapıldığı zaman,daha güzel ,dağılmamış ve tane tane diyebileceğimiz bir şekilde kalıyor.biz arada bir tatlı niyetinede tüketiyoruz bu reçeli.üzerine kaymak ve antep fıstığı ile harika oluyor,tavsiye ederim.

Malzemeler:

1 kg kuru kayısı

4 su bardağı şeker

2 su bardağı su

Yarım çay kaşığı limon tuzu

Yapılışı:

1.       Kuru kayısıları bir gece önceden,ılık suyda bekletiyoruz.(iyice şişmesi lazım).

2.       4 su bardağı Şekeri ,2 su bardağı  suyu, tencerede 5 dk kadar  kaynatıyoruz.

3.       Kayısıları süzgeçe alıyoruz,güzelce suyunu sızdırıyoruz.daha sonra kaynayan şerbetin içine ilave ediyoruz.daha sonra limon tuzunuda ilave ediyoruz,10 dk kadar kaynatıyoruz. ocağın altını söndürüyoruz,soğumaya bırakıyoruz.

Reklamlar

1 Yorum (+add yours?)

  1. tanerinesi
    Haz 30, 2011 @ 07:06:04

    Merhaba,
    Bu ne güzel kompozisyon öyle. açıkcası kayısı reçelini yeni yeni denemeye başlamış biri olarak bu resimden sonra biraz daha fazla iştahla yiyeceğim kesin. Ellerinize sağlık. Bu arada blogger durumları ne oldu merak ediyorum?

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: