>Fırında mücver

>

Öncelikle hepinize Hayırlı Cumalar  arkadaşlar.Fırında mücveri ,ilk defa denedim . tarif tamamen bana ait .bu aralar mutfağa  girerek mucitlik  yapasım var galiba ,yeni yeni tatlar  keşif  etmeyi seviyorum.bu öylesine hafif ve öyle lezzetli bir mücver oldu ki, yedikçe yediren lezzetlerden.tadına bakanlarda çok beğendiler,bakalım sizler beğenecekmisiniz.Bu tarifi  Porselen Demlik Çay Saati  etkinliğine ev sahipliği yapan, sevgili Cafemis’e  gönderiyorum ,ve kendisine kolaylıklar diliyorum.

Malzemeler:
3 demet maydanoz
1 demet nane
5 dal taze soğan
5 dal taze sarımsak
3 adet patates
5 yumurta
2 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kimyon, 2 tatlı kaşığı pul biber

1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1 paket kabartma tozu,1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı:
1.       Yumurta aklarını köpürene kadar çırpıyoruz.daha sonra sarılarını ilave ederek tekrar çırpıyoruz.
2.       Süt ,sıvıyağ,kimyon,pul biber ,tuz,un,kabartma tozu ve karbonatı ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz.
3.       Maydanoz,taze sarımsak,taze soğan ,ve nane yi  ince ince kıyıyoruz,yumurtalı karışıma ilave ediyoruz.daha sonra 3 adet rendelenmiş patatesi ilave ediyoruz.
4.       Son olarak tahta kaşık yardımı ile karışımı çok hırpalamadan karıştırıyoruz.hamuru, margarinle yağlanmış dikdörtgen borcama döküyoruz. 170 derecelik fırında  pişiriyoruz. İsterseniz sıcak ,isterseniz soğuk ,olarak servis yapabilirsiniz .her iki Halide çok  lezzetli oluyor.
Reklamlar

21 Yorum (+add yours?)

  1. sevda
    Şub 18, 2011 @ 08:39:51

    >yoğurtlada ne güzel yakışmış arkadaşım.ellerine sağlık.harika olmuş.hayırlı cumalar.

    Cevapla

  2. Aycan
    Şub 18, 2011 @ 08:56:44

    >mücverin her halini çok seviyorum. Yazın gelmesini iple çekiyorum.mis gibi görünüyor.Ellerine sağlık

    Cevapla

  3. bülbülünyeri
    Şub 18, 2011 @ 09:13:27

    >Canım,ellerine sağlık. Pasta görüntüsünde olmuş. Nefis görünüyor. Fırında olmasını çok beğendim. Hemen deneyeceğim.Sevgiyle kal.

    Cevapla

  4. Şehnaz
    Şub 18, 2011 @ 09:20:19

    >esracım mücver diyince aklıma hemen kabak geliyor..ama bende sebzeleri kışlık ve yazlık ayırdığım için kışın kabak hiç kullanmıyorum. fakat seninki çok farklı maydanozdan yapmışsın..çok beğendim ve inşallah kısa zamanda denemek isterim..lezzetli ve besleyici olduğu her halinden belli…acaba içine ıspanakta koysam nasıl olur diye düşündüm şu anda…evet ben denemeliyim bunu…ellerine sağlık…

    Cevapla

  5. derya
    Şub 18, 2011 @ 09:47:55

    >Canım hayırlı cumalar bende geneldefırında yaparım mücveri hafif olsun diye ellerine sağlık öpüyorum

    Cevapla

  6. Sihirli Günce
    Şub 18, 2011 @ 09:48:09

    >Mücver en sevdiğim..Annem yapar ben yerim.Sizinki de harika gözüküyor:)))

    Cevapla

  7. Aynur (Küçük Hala)
    Şub 18, 2011 @ 09:57:40

    >mücver deyince hemen kabak geldi aklıma ama baktım onun yerine patates varnefis görünüyor ve ye beni diye bakıyor sanki bana tam da öğle saati yaklaşmışkenellerine sağlık

    Cevapla

  8. minimutfaktan
    Şub 18, 2011 @ 10:15:42

    >Bol yeşillik, bol baharat çok nefis görünüyor, ellerine sağlık.

    Cevapla

  9. VİLDAN
    Şub 18, 2011 @ 10:40:10

    >Evde kendime özel yaptığım tek yiyecek mücverdir kışın bile çok sık yaparım senin mücverinin görüntüsü iştah kabartıyor lezzetininde harika olduğuna eminim ellerine sağlık

    Cevapla

  10. Özgen
    Şub 18, 2011 @ 11:03:05

    >Nefiz olmuş ellerine sağlık çok şifalı ve pratik sevgiler…

    Cevapla

  11. sarımutfak-hande
    Şub 18, 2011 @ 11:36:14

    >sağlıklı ve güzel sunumda çok hoş olmuş canım ellerine sağlık

    Cevapla

  12. ♥ Hasretli Lezzetler ♥
    Şub 18, 2011 @ 11:46:58

    >ellerine saglik canim enfesss görünüyor! bende kabak mücverini firinda hep tercih ederim.. cok daha lezzetli oluyor..afiyet sekerler olsun 🙂 hayirli cumalar diliyorum..

    Cevapla

  13. **kalpkurabiye**deniz**
    Şub 18, 2011 @ 14:00:10

    >nefiss görünüyor Esra'cığımm:)ellerine sağlık gülüm..hayırlı cumalar..

    Cevapla

  14. Elif..
    Şub 18, 2011 @ 16:13:56

    >Patatesli mücver iyi fikir.Yazın kabaklı kışın patatesli güzel olur..Ellerine sağlık..

    Cevapla

  15. eldivenlerim
    Şub 18, 2011 @ 16:57:33

    >çok severim;) çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım….

    Cevapla

  16. cemre
    Şub 18, 2011 @ 18:51:21

    >ellerine sağlık nefiss görünüyolar. bende 2 gün önce kabaklısını yaptım ama patates te çok iyi fikir. bu arada ben dereotunu çok kullanıyorum, o da güzel bir tat ve koku veriyor. bu hafta kesin senin patatesli tarifini deneyeceğim..

    Cevapla

  17. Öcal-mutfak-Esra
    Şub 18, 2011 @ 19:02:46

    >cemre: dereotunu bende çok severim bidahaki yaptığımda ekleyeceğim .bu arada patateslinin tadı ayrı bir güzel oldu,dene pişman olmayacaksın :).sonuçlardan benide haberdar edersen sevinirim.sevgiler.

    Cevapla

  18. lezzet sarayı
    Şub 18, 2011 @ 19:08:26

    >enfes olmuş Esracığım ellerine sağlık.bu arada aramıza hoşgeldin.seni izlemeye aldım. bana da beklerim.sevgiler…

    Cevapla

  19. Beyaz Hanımeli
    Şub 18, 2011 @ 21:28:06

    >Çok güzel görünüyor. Maydonozlu herşeye bayılıyorum. Ellerine sağlık. Afiyet bal şeker olsun.

    Cevapla

  20. banurose
    Şub 19, 2011 @ 00:38:29

    >ya ben mucver delisiyim cok severim ve cok da guzel yaparim. bu tarifi baska bi siteden bulup denedim icine peynir de koyarak, ama nedense olmadi. ustu kizardi ici civik kaldi. kotu oldu resmen 😦 seninkini de deniycem..ellerine saglik

    Cevapla

  21. Öcal-mutfak-Esra
    Şub 19, 2011 @ 10:17:48

    >banurose: mücverin içine koyduğun peynir eriyince içine su bırakmış olabilir,cıvıklığın sebebi o olabilir.sen bu tarifi dene ,ve içine peynir ekleme bence.

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: