>Ispanak borani

>

Ispanak borani yemeği,Hatay yöresine ait diye biliyorum, ama her yörenin kendine ait bir tarifi var. benim en çok sevdiğim sebze yemeklerinden biridir.en güzel yanı  piştikten sonra buzdolabında beklese bile lezzetinden hiçbir şey kaybetmiyor. Bu yemeğin  farklı  farklı versiyonları var. Antep usulü,içine süt katılan,salçalı olan vs. ben bu tarifi hep yaparım.son olarak içine bulyonda ekledim, gerçekten çok güzel oldu .ben etsiz yapıyorum ama siz isterseniz  içine et ekleyebilirsiniz.benim et ile aram iyi olmadığı için bu şekilde yaptım. Bu arada tuzlu yoğurt bulamazsanız ,yoğurtsuz pişirin daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz. o şekilde de nefis oluyor.

1 kg ıspanak
5 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tablet tavuk bulyon
2 adet kırmızı kurutulmuş biber
1 adet büyük boy soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ


2  su bardağı su

Yapılışı:
1 . Ispanakları büyük bir kaba doğrayın. Üzerine su ekleyerek 1 saat kadar suyun içinde bekletin.
2. 1 adet soğanı ince ince doğrayın ,tencereye aktarın.4 yemek kaşığı  sıvıyağ ile soteleyin.
3.ıspanakları güzelce yıkayın,süzdürün. Soğanların üzerine ıspanakları ilave ederek 2 dk kadar soteleyin. Nohut larıda ilave edin karıştırın.daha sonra  Üzerine 5 yemek kaşığı tuzlu yoğurt ilave edin ,2 su bardağı kadar su ekleyin.kaynamaya başladığında  tavuk bulyon, ve kırmızı kurutulmuş biberleride  ilave ederek  pişirin.
Reklamlar

14 Yorum (+add yours?)

  1. mine
    Şub 12, 2011 @ 09:10:21

    >evet ya görmüştüm galiba bu yemeği değişik gelmişti , nohutla ıspanak böyle nefis bir görüntüden sonra kesin denemeliyim ellerine sağlık

    Cevapla

  2. sevda
    Şub 12, 2011 @ 10:19:57

    >banada değişik bir tarif gibi geldi arkadaşım.ellerine sağlık canım.öpüyorum.

    Cevapla

  3. yedirenk
    Şub 12, 2011 @ 10:37:54

    >Esracım güzel bir tesadüf bende yoğurtlu ıspanak yapıp yayınladım.Tabiki seninki benimkinden farklı olmuş,ellerine sağlık canım.Zaten seni çok başarılı buluyorum,yemeklerin hakkıknı veriyosun valla…

    Cevapla

  4. **kalpkurabiye**deniz**
    Şub 12, 2011 @ 11:28:19

    >Esracığım ben nohut konduğunu bilmiyordum boraniye..bunu da öğrendim bak:)ellerine sağlık canımm..mutlu hafta sonları dilerim..sevgiler.

    Cevapla

  5. Aycan
    Şub 12, 2011 @ 11:45:01

    >Duydum ama hiç yemedim. Merak ettim şimdi görüntüsü de güzel.ESRACIM ELLERİNE SAĞLIK.

    Cevapla

  6. banurose
    Şub 12, 2011 @ 14:21:50

    >nohut ispanak ikisi ilginc bi ikili olur heralde..ama lezzetli gorunuyor..ellerine saglik

    Cevapla

  7. neselihaller
    Şub 12, 2011 @ 16:42:43

    >mmmm..elinize sağlık..bu arada benim kayınvalidem Hatay Dörtyol'lu…o yörenin kadınlarının elinin nasıl tatlı ve bereketli olduğunu çok iyi bilirim…Sevgiler

    Cevapla

  8. nanekokusu
    Şub 12, 2011 @ 17:44:20

    >borani her yörede ayrı yapılıyor ıspanaklı boraniyi ilk duydum hataylı olmama rağmen hatayda borani kış kabağında yapılır ben öyle biliyorum inş. en kısa zamanda yapıp yayınlıyacağım bu şeklide değişik denemeğe değer ellerine sağlık görüntü süper afiyetle sevgiler selamlar…

    Cevapla

  9. Elif..
    Şub 12, 2011 @ 19:43:05

    >Nohutlu ıspanak güzel görünüyor..Ellerine sağlık..

    Cevapla

  10. Mutfaktan mis kokular
    Şub 12, 2011 @ 20:18:52

    >Ispanaga bu sekilde hiç pisirmedim. Cok lezzetli gorunuyor, ellerine saglik

    Cevapla

  11. SEVALCE LEZZETLER
    Şub 12, 2011 @ 21:27:23

    >Geçmiş olsun dileklerin için teşekkürler Esracım.Ispanak ve nohut ikilisi güzel görünüyor,ayrıca künefe de iştah açan cinsten nefis, ellerine sağlık.Sevgilerimle…

    Cevapla

  12. Yeşim
    Şub 12, 2011 @ 22:21:11

    >ıspanağı börekte tek geçerim ama bu şeklide çok güzel oluyor.ellerine sağlık canım.sevgiler…

    Cevapla

  13. sezobigo
    Şub 12, 2011 @ 23:32:14

    >boran nohutlumu oluyordu düşündüm düşündüm çıkaramdım.küçükken annem hep yapardı .çoook uzunzaman oldu yemeyeli hatırlattığın için sağol.bir de böyle deneyeyimellerine sağlık

    Cevapla

  14. P.S
    Şub 13, 2011 @ 04:40:33

    >ıspanağı hiç sevmeme rahmen okadar lezzetli gözüküyo ki canım çekti

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: