>Ekşi aşı

>

Ekşi aşı: İçli köftenin yanında yapılan, bir tür çorba gibidir .içli köfteyi  tamamlayan bir lezzettir.
Ekşi aşının  köftesini,  içli köfte için yoğurduğunuz köfteden yapıyoruz.  buradan köftenin  içindeki malzemeyi görebilirsiniz.ekşi aşı köftesinin iç harcını,  genelde iç yağı ile yapıyorlar.iç yağlı  çok ağır olduğu için , biz kıymalı yapıyoruz.siz damak zevkinize göre yapabilirsiniz. ekşi aşı için yaptığımız, köftelerin miktarını kase ile ölçtüm.o şekilde aktarıyorum.

Ekşi aşı

Malzemeler:
1 kase yuvarlanmış  köfte
1 kase minik içli köfte
1 su bardağı haşlanmış nohut(isteğe göre)
3 adet siyah havuç (sarı havuçta olabilir)
Yarım çay bardağı zeytin yağı(çiçek yağıda olabilir)
3 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
6 su bardağı su
 tuz
Yapılışı: 
     İçli köftesi için:  Köfteden ceviz büyüklüğünde  parçalar koparıp, yuvarlayın. parmağınızla içini oyun,içine  kıymalı harçtan koyun, minik içli köfte şeklinde kapatın. yuvarlak köfteler için:  köfteden nohut büyüklüğünde parçalar alın  ,yuvarlayın .açık bir servis tabağına birbirine yapışmayacak şekilde dizin.
1.       Havuçları soyun,  ikiye bölerek doğrayın.havuçları  tencereye alın, üzerine 2 diş rendelenmiş sarımsak,yarım çay bardağı zeytin yağını ilave edin.üzerine  bir  miktar su ekleyin, havuçlar yumuşayana kadar soteleyin.
2.       Sotelenmiş havuçların üzerine 3 yemek kaşığı  domates salçasını,nohut  ekleyip, biraz daha soteleyin.
3.       6 su bardağı suyu ilave edin,kaynamasını bekleyin.kaynamaya başlayınca  köfteleri  ve nar ekşisini,tuzunuda  ilave edip,pişirin. İçli köfte ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun..
Reklamlar

12 Yorum (+add yours?)

  1. ♥ Hasretli Lezzetler ♥
    Şub 08, 2011 @ 20:35:39

    >ellerine saglik tatlim yine nefiss bir lezzetle karsimizdasi.. afiyet, sifa olsun! sicacik sevgiler

    Cevapla

  2. Yemekçinin Mekanı/Nazlı
    Şub 08, 2011 @ 20:51:40

    >Ellerine sağlık canım. Hiç duymamıştım yemekte kısmet olmadı tabi.

    Cevapla

  3. annelili
    Şub 08, 2011 @ 21:25:25

    >analı/kızlıya benziyor galiba…

    Cevapla

  4. Elif..
    Şub 08, 2011 @ 21:55:56

    >Çok güzel çok zahmetli bir çorba.Ellerinize sağlık..

    Cevapla

  5. seda
    Şub 09, 2011 @ 07:04:05

    >Kayınvalidemin yaptığı tadına bayıldığımız harika bir çorba.ellerinize sağlık.

    Cevapla

  6. sevda
    Şub 09, 2011 @ 07:19:47

    >harika olmuş.sabah sabha görünce canım çekti.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

    Cevapla

  7. prefrontal-lobotomia
    Şub 09, 2011 @ 08:31:47

    >açım ben 🙂

    Cevapla

  8. anneanneninemekleri
    Şub 09, 2011 @ 14:35:02

    >Nefisssssssssss ellerine sağlık.

    Cevapla

  9. YeMeK vAkTi/AyLiN
    Şub 09, 2011 @ 14:36:09

    >Ellerine sağlık canım nefis görünüyor..Olsada yesem ekmeği bandıra bandıra:)Sevgilerimle

    Cevapla

  10. Anonymous
    Şub 09, 2011 @ 16:59:10

    >esracım bayılıyorum sana yaaa . 🙂 adeta aklımı okuyorsun.dün içli köfteni gördüm ,keşke yanına birde ekşi aşı yapsaymıştı dedim ki, baktım bu gün ekşi aşı eklemişsin. süpersin,harika görünüyor. ellerine sağlık.canım

    Cevapla

  11. Limon çiçekleri
    Şub 09, 2011 @ 17:47:28

    >Dün içli köfteye bayılmıştım bugünde bu enfes lezzete.Sanki analı-kızlı köftesini andırıyoro.Ellerine sağlık.

    Cevapla

  12. NarincE
    Şub 10, 2011 @ 12:50:47

    >Ben de artan bulgurlu harcımla köfteler yapıp çeşit çeşit çorbalar uydururum, ama illaki ekşili, ellerinize sağlık.

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: