>Meyveli,Fındıklı pasta

>

Sedef yengemin tarifi, bu nefis yaş pasta hepimiz tarafından 10 puan aldı. dayımın neden bu kadar hızla kilo aldığını anlıyorum sanırım .J insanın böyle becerikli eşi olunca formda kalmasıda hayal oluyordur.ellerine sağlık yengecim.
Kek için:
4 yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 adet portakal veya limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu ,1 paket vanilya

Krema:
1 paket hazır muzlu puding
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta

Üzerini kaplama ve süslemek için :
2 adet kivi
2 adet muz
1 adet çilek
4  yemek kaşığı ince çekilmiş fındık
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı:
1.Yumurta sarıları ve akları ayrılır .aklarını köpürene kadar çırpın.sarılarını şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın. un,vanilya,nişasta  ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyin .daha sonra beyazları sarılı karışıma ekleyin. vanilya limon veya portakal kabuğu rendesini ekleyin karıştırın .22 veya 24 cmlik kelepçeli kek kalıbına hamuru boşaltın 170 derecelik fırında pişirin,pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapın.

2. Krema için: puding in toz haline 2 yemek kaşığı nişasta ekleyin,karıştırın.daha sonra süt ilave edin pişirmeye alın.koyulaştıktan sonra altını kapatın .50 gr margarin ekleyip soğumasını bekleyin.


3.Fırından çıkardığınız keki nemli bir havlunun üzerine alın,ılımasını bekleyin.daha sonra keki 3 e bölün.en alt katına krema sürün ,üzerine 1 yemek kaşığı fındık serpin.diğer katlarada aynı işlemi yapın .keki buzdolabında soğumaya bırakın.


5.Soğuyan keki krem şanti ile kaplayın,üzerine fındık serpin.meyvelerle süsleyin.Afiyet olsun.

Reklamlar

18 Yorum (+add yours?)

  1. yedirenk
    Şub 04, 2011 @ 18:18:55

    >Pastanız çok albenili güzel görünüyor,eminim lezzetide öyledir.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle.

    Cevapla

  2. Kendimce
    Şub 04, 2011 @ 19:05:03

    >hımmmmm ellerine sağlık

    Cevapla

  3. sevda
    Şub 04, 2011 @ 19:31:15

    >pasta çok güzel görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

    Cevapla

  4. GÜLOANNE
    Şub 04, 2011 @ 21:24:01

    >canım emeğine ve yüreğine sağlık harika bir pasta yapmışsın sevgilerimle iyi geceler

    Cevapla

  5. asuman
    Şub 04, 2011 @ 21:49:35

    >dilimlemeye kıydınızmı sonra merak ettim keşke birde dilimlenmiş olarak resimleseydiniz.ellerinize sağlık bende pasta yemeyı coook sevenlerdenım

    Cevapla

  6. ♥ Hasretli Lezzetler ♥
    Şub 04, 2011 @ 21:58:33

    >sedef yengecinin ellerine emegine saglik pastasi müthis görünyor! sanada paylasimin icin tesekkürler canim!cici sevgiler

    Cevapla

  7. Öcal-mutfak-Esra
    Şub 04, 2011 @ 22:16:51

    >asuman: evet dilimlenmiş halinide çekecektim ki biraz geç aklıma geldi,yetişemedim canım :).ortam kalabalık olduğu için pasta bir anda bitti 🙂

    Cevapla

  8. akasya ağacı
    Şub 05, 2011 @ 05:36:40

    >ne kadar güzel renkli bir blog burası üstelik çokda lezzetli. girdim bir türlü çıkamadım.ama çok karnım acıktı.izliyorum sevgiler

    Cevapla

  9. Aycan
    Şub 05, 2011 @ 08:01:42

    >Aman tanrım, gel beni ye diyor adeta. Ellerina sağlık canım.

    Cevapla

  10. Gülcan
    Şub 05, 2011 @ 09:37:42

    >harika olmuş olsada yesek ellerinize sağlık sevgiler.

    Cevapla

  11. Öcal-mutfak-Esra
    Şub 05, 2011 @ 10:21:57

    >yedirenk: tşk ederim arakdaşım,keşke elimde olsada gönderebilsem sende alabilsen :)Kendimce : tşk ederim.sevda : senin lezzetlerinide hafife almamak lazım .sıkma kurabiyelerini merak ediyorum doğrusu,tşk.Gülo anne:hem el işi ,hemde mutfak konusunda muhteşemsiniz sizinde ellerinize sağlık.tşk.akasya ağacı: teşekkür ederim. bu blogu renklendiren, samimi ve güzel görüşlü ziyaretçilerim dir benim için . Aycan: gel şekerim bir gün yapayımda topluca yeriz 🙂 .Gülcan: sende gel kıss hep birlikte olur yeriz inş. sevgiler

    Cevapla

  12. Öcal-mutfak-Esra
    Şub 05, 2011 @ 10:25:16

    >Hasret: hasretçim pardon sana yazmayı unuttum ,sedef yengeme güzel yorumunu söyleyeceğim canım tşk.

    Cevapla

  13. HEDEN
    Şub 05, 2011 @ 14:58:32

    >Ellerııze saglık, çok guzel görunuyor.Meyvasıda bol olunca harıka bir lezzet çıkmıştır ortaya.

    Cevapla

  14. gül
    Şub 05, 2011 @ 17:58:45

    >meyveli meyveli çok iç açıcı görünüyor eline sağlık canım

    Cevapla

  15. firdevs
    Şub 05, 2011 @ 18:36:40

    >fransa'da yasiyorum . burda hatayli bir arkadasim var . onlarin kahvaltiliklarina bayiliyorum . bir de acili ekmeklerine 🙂

    Cevapla

  16. Yeşim
    Şub 05, 2011 @ 18:56:46

    >Ne kadar güzel bir pasta bu böyle .afiyetler olsun.sevgiler.

    Cevapla

  17. aslı
    Şub 06, 2011 @ 07:26:48

    >Bol meyveli, yumuşacık, harika bir pasta olmuş. Ellerinize sağğlık.

    Cevapla

  18. Pembe Dusbahcesi
    Şub 09, 2011 @ 07:54:01

    >Sevgili arkadaşım bizleri yalnız bırakmayarak etkinliğimize katıldığın için teşekkür ediyoruz….SevgilerSelma&Aslı

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: