>Baklava yufkalı ,patatesli börek

>

Öncelikle  cumanız Mübarak olsun arkadaşlarım.Bloğumu açalı  2 ay oluyor ,ama ben  daha çok zaman geçmiş gibi hissediyorum.sizlerin güzel ve samimi yorumları, beni daha da bağlıyor bu bloğa.amacım  sadece tarif vermek değil ,yeni arkadaşlar ,yeni dostlarda  ediniyorum bu vesile ile. mutluluk paylaştıkça değeri artar ,anlam kazanır. hepinize çokk teşekkür ederim .ve gelelim böreğimize .Baklava yufkasıyla yaptığım ilk börek ,tarifi kendi göz kararımla ve lezzetli olabilecek şekilde ben doğaçlama çıkardım. ve yaptığım en güzel börek  ünvanına layık görüldü kendisi .Jdoğrusu bende bu kadarını beklemiyordum. İç harcını ben patatesli peynirli yaptım öyle sevdiğimiz için,ıspanak lısıda güzel oluyor.siz istediğiniz iç harcı ile yapabilirsiniz.hafif ve mutlaka yapılması gereken bir lezzet bence.ben yapılış tekniğini size anlatacam, miktarı siz kişi sayısına göre ayarlayın.ben yarım paket baklavalık yufka kullandım 1 tepsi çıktı


   Malzemeler :                                                                                                     
                                                                                                                                                          
1 paket hazır baklavalık yufka
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı erimiş tereyağ
Yarım su bardağı süt
2 yumurta
Haş haş tohumu
Susam,çörek otu
 İç harcı:
250 gr dil peyniri
5 adet patates
1 çay kaşığı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağ

1.patatesleri  haşlayın.haşlanmış patatesleri rendeleyin,üzerine peynir,toz biberi,karabiber ,1 yemek kaşığı tereyağ,tuz,ilave edin karıştırın.
2.yarım su bardağı sıvıyağ,yarım su bardağı süt,ve 1 yumurtayı ayrı bir kapta  çırpın.
3.  1 inci yufkayı tezgahın üzerine açın.2 inci yufkayıda üzerine açın,2inci yufkanın üzerine sıvı karışımdan fırçayla sürün.3 üncü yufkayada aynı işlemi yapın.4 üncü yufkanın üzerine sıvı karışımdan sürün ,iç harcını yufkanın en ucuna, sarma sarar gibi koyun.daha sonra rulo şeklinde çok sıkı olmayacak  şekilde sarın.sardığınız ruloyu resimde gördüğünüz gibi dilimleyin.
4.margarinle yağladığınız fırın tepsisine börekleri dizin,üzerine fırça yardımıyla erimiş tereyağını sürün. daha sonra yumurta sarısı sürün.susam,çörek otu,ve haş haş serpin.170 derecelik fırında pişirin.sıcak servis yapın.
Reklamlar

13 Yorum (+add yours?)

  1. sevda
    Şub 04, 2011 @ 08:06:34

    >bende yapıyorum bu börekten.gerçekten harika oluyor.ellerine sağlık arkadaşım.öpüyorum.

    Cevapla

  2. Eylem
    Şub 04, 2011 @ 09:03:05

    >bende sık sık yapıyorum sadece peynirlisinden memnun kalmadım.çok kuru olmuş gibi geldi.ama patatesli muhteşem oluyor.ellerine saglık.

    Cevapla

  3. Fatma
    Şub 04, 2011 @ 09:39:31

    >hayirli Cumalar gulum.Cayi demlersen kahvaltiya sana gelmeyi dusunuyorum balim:)sicak, sicak bir caydan bir borekten hupletcem.ellerine saglik enfes gorunuyor gercekten.Muhabbetle….

    Cevapla

  4. Gülcan
    Şub 04, 2011 @ 11:11:19

    >harika olmuş ellerinize sağlık.

    Cevapla

  5. Öcal-mutfak-Esra
    Şub 04, 2011 @ 12:13:58

    >sevda: sevdacım bende ilk defa yaptım,ama son olmayacak sanırım. sevgiler.Eylem : evet sade peynirli iyi olmuyor ,bide peyniri doğru seçmek lazım çok sünen peynir olursa börekler patlıyor .patatesli peynirli benim favori iç harcımdır. Fatma: gel buyur canım bende çay içerken eşlik edecek birilerini arıyordum:D bir gün beklerim ,memnun olurum .sevgiyle kal.Gülcan: tşk ederim cnm.

    Cevapla

  6. Aynur (Küçük Hala)
    Şub 04, 2011 @ 14:08:08

    >iade-i ziyaretimdirgüzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle…

    Cevapla

  7. waterlily
    Şub 04, 2011 @ 14:18:26

    >Hemşerim merhaba:)ben de iadeyi ziyaret yapayım dedim,çok da memnun oldum şahane lezzetler sunmuşsun,ellerine sağlık,sevgiler…

    Cevapla

  8. Cafe Portakal
    Şub 04, 2011 @ 14:49:10

    >börek enfes görünüyor ellerine sağlık.sevgilerimle…

    Cevapla

  9. misketlimonu
    Şub 04, 2011 @ 15:02:57

    >Gerçekten çok nefis görünüyor. Patateslisini hiç denemedim ama dolapta baklava yufkam var. En yakın zamanda senin tarifini deneyeceğim. Ellerine sağlık Esra'cım..

    Cevapla

  10. Mutfaktan mis kokular
    Şub 04, 2011 @ 16:47:48

    >bende baklava yufkasinda böregini çok severim. Ellerine saglik kcanim nefis olmus

    Cevapla

  11. Gelibolu17
    Şub 04, 2011 @ 17:14:46

    >selam canım,aramıza hoşgeldin,ziyaretin için çok teşekkürler,her zaman beklerim.izlemeyede alıyorum,böreklerinde nefis olmuş,ellerine sağlık..sevgiler selamlar

    Cevapla

  12. cerenim.com
    Şub 05, 2011 @ 10:02:05

    >kesinlikle deneyeceğim nefis gözüküyor

    Cevapla

  13. Elif..
    Şub 06, 2011 @ 14:08:10

    >Nefis bir börek patates ile yapılan içler çok güzel oluyor..ellerinize sağlık..

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: