>Ispanaklı pasta

>

Ve yine Melahat’ın  tariflerinden ,ıspanaklı pastayla karşınızdayım.görüntüsü zaten konuşuyor,lezzetide öyleydi.değişik bir pasta yapmak istiyorsanız,”aa canım niye bu kadar Antep fıstığı kullanıp masraf yapmışsın”?,tarzında kelimeler duymak istiyorsanız ,buyrun efendim .J

Malzemeler:
3 yumurta
1 demet ıspanak
1,5 su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 p. Vanilya,1 p.kabartma tozu
Arası için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı:
1.Ispanaklı pastanın  kekine  koyacağımız püreyi  hazırlayın..bunun için bir demet ıspanağın  yapraklarını  kaynayan suya atın haşlayın.ıspanakların rengi dönmeye başlayınca  sıcak sudan çıkarıp soğuk suya alın şoklayın .suyunu süzdürdükten sonra, doğrayıcıdan geçirerek püre haline getirin.
2.Pastanın keki için yumurtaları karıştırma kabına alın ,üzerine şeker ekleyerek köpük köpük oluncaya kadar çırpın.daha sonra sıvı yağ ,vanilya ,kabartma tozu,un ekleyerek karıştırın .son olarak ıspanak püresini de ilave edin karıştırın.hazırlamış olduğunuz kek hamurunu,çember kek kalıbına dökün.170 derecelik fırında pişirin.
3.Krem şantiyi hazırlayın,buzdolabında soğutun.fırından çıkardığınız kekin soğumasını bekleyin.soğuduktan sonra keki  ikiye bölün,iç kısımlarından ufak parçalar alın.arasına krem şantiyi sürün.üzerinide krem şantiyle kapladıktan sonra,içinden aldığınız kek parçalarını ufalayarak üzerine serpin.damla  çikolataları da serpin,buzdolabında bir müddet beklettikten  sonra, servis yapın. Afiyet olsun..

Reklamlar

16 Yorum (+add yours?)

  1. annelili
    Şub 03, 2011 @ 08:56:32

    >Eşim hep bu pastadan bahseder. İş yerinde bir arkadaşı yapıyormuş ama tarifini vermiyormuş. Haftasonu sizin tarifinizi deneyeyim…

    Cevapla

  2. Gülçin
    Şub 03, 2011 @ 09:00:04

    >Ellerinize sağlık çok hoş görünüyor. Bu ıspanaklı pastayı çok duyuyorum ama yapmak kısmet olmadı hiç. İnşallah birgün deneyeceğim. 🙂

    Cevapla

  3. mine
    Şub 03, 2011 @ 10:52:49

    >ıspanaklı pasta çok hoş oluyor kimse de anlamıyor içindekinin ıspanak olduğunu : ) hele de böyle güzel süsleyince hem göze hem mideye hitap ediyor

    Cevapla

  4. sevda
    Şub 03, 2011 @ 13:29:04

    >rengide nasıl güzel olmuş arkadaşım.eminim lezzetide öyledir.ellerine sağlık.sevgiler.

    Cevapla

  5. lezzetyagmuru
    Şub 03, 2011 @ 18:16:15

    >Merhaba,Bloğumu ziyaretiniz için teşekkürler.Ispanaklı pastayı ailece çok severiz ve yaparım ama ben sıvıyağ koymuyordum birdaha yaptığımda sıvıyağlı deniycem.elinize sağlık nefis gözüküyor.Sevgilerimle…lezzetyagmuru

    Cevapla

  6. Yemekbahane
    Şub 03, 2011 @ 20:28:47

    >hep duyarım ama hiç tatma fırsatım olmadı, fıstıklı gibi duruyor. eline sağlık.

    Cevapla

  7. Taze Anne
    Şub 03, 2011 @ 20:49:22

    >Valla cok merak ediyorum su pastayi denemek farz oldu evde ispanak olsaydi simdi kalkip yapardim.

    Cevapla

  8. Öcal-mutfak-Esra
    Şub 03, 2011 @ 20:55:41

    >Taze anne : bende merak ediyordum, yapınca rahat ettim .:) insan bir şeyi kafaya taktığı zaman yapmak gerekiyo mecbur .

    Cevapla

  9. gül
    Şub 03, 2011 @ 20:59:43

    >kışın çok sık yaptığım bir pastadır elinize sağlık sizinkide süper gözüküyor…

    Cevapla

  10. caferengigül
    Şub 03, 2011 @ 21:52:01

    >Ispanaklı pastayı arada bende yaparım.Çok da lezzetli oluyor.Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.

    Cevapla

  11. HASRET
    Şub 03, 2011 @ 21:53:50

    >of nefiss görünüyor! bir deneyemedim gitti su ispanakli keki! erteledimde erteledim.. aslinda o kadar cok merak ediyorumki anlatamam.. en iyisi hafta sonuna yapmak 🙂 ellerine saglik gülüm afiyet seker olsun! cici sevgilerimle.

    Cevapla

  12. http://belguzaranne.blogspot.com
    Şub 04, 2011 @ 08:23:44

    >gunaydın ıspanaklı harıka çam fıstığı sanıyor herkes pandıpanyanın blendırlanışını

    Cevapla

  13. Taze Anne
    Şub 05, 2011 @ 19:38:21

    >su anda yapiyorum 🙂 firina attim, umarim beceririm. olursa bloguma hemen koyacagim bu aksam ;)))

    Cevapla

  14. Öcal-mutfak-Esra
    Şub 05, 2011 @ 19:43:45

    >:) merak etmeyin yapabilirsiniz çokta güzel olacağına eminim.sonuçları banada yazarsanız çok memnun olurum .

    Cevapla

  15. belguzaanne.blogspot.com,
    Şub 16, 2012 @ 13:03:02

    merhaba canım 15 yıl önce ıspanaklı pastayı damadıma yaptım önce fıstık sandı sonra anne nekadar fıstık kullanmışın dedı bende fıstık değil ıspanaklı seyınce saşırdı çok hafıf oluyor ellerıne sağlık

    Cevapla

  16. belguzaranne.blogspot.com,r
    Şub 16, 2012 @ 13:04:25

    selam canım elıne sağlık

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: