>Kandil simidi

>

Kandil simidi, ne tatlı ,nede tuzlu bir tür kurabiye çeşidi dir.ilk yediğiniz zaman tadı alışılmışın dışında geliyor, ama 2 inciden sonra damak tadınız alışıyor.benim sevdiğim kurabiyeler içindedir. işte tarifimiz.

Malzemeler:
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı fındık yağı ,veya ayçiçeği yağı
7 yemek kaşığı silme toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Yapılışı :
1.       Margarin ile şekeri iyice karıştırın (şeker eriyene kadar)
2.       Sıvıyağ, yoğurt ,ve tuzuda ekleyin karıştırın .kabartma tozunuda ilave edip azar azar un ekleyin.
3.        Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyin .
4.       .  Yoğurduğunuz hamuru 10 dk kadar dinlendirin. daha sonra şekil verip üstüne susam serpin, fırın tepsisine dizin.
5.       160 derecelik fırında üzeri çok kızarmıyacak şekilde pişirin.
Reklamlar

3 Yorum (+add yours?)

  1. CEYLAN
    Oca 25, 2011 @ 15:14:01

    >ellerine sağlık çok severim…

    Cevapla

  2. lezzet-i mekan (serpil)
    Oca 26, 2011 @ 19:16:08

    >merhabalar. öncelikle uyarı için çok teşekkürler, hemen düzelttim. birde kontrol etmiştim yazıyı hata varmı diye ama gözden kaçmış işte:)) simitler çok güzel görünüyor, tam şu anda çayın yanına gerekli şey. ellerinize sağlık. iyi akşamalr dilerim sevgiler.

    Cevapla

  3. Gülçin
    Oca 27, 2011 @ 06:45:39

    >Ellerinize sağlık. Çok nefis görünüolar 🙂

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: