>Mercimekli Aş

>

Mercimekli aş ,Antakya  yöresine ait bir yemektir.Bizim evde haftada bir defa muhakkak pişmelidir, aksi taktirde babam ”neden aylardır  mercimekli aş yapmıyorsunuz”? diye acıklı acıklı sorar. J 1 hafta yapılmayınca 1 ay gibi geliyor  babama.tabi birde mehmet dayım var,her gün yapılsa her gün yer kendisi.mercimekli aş hem doyurucu ,hem pratik ,hemde lezzetli bir yemektir .yanında sarımsaklı yoğurt,salata, turşu olduğu zaman nasıl yediğinizi fark edemezsiniz.bizde ramazan ayında da  sahurda  sık  yapılır . tok tutma özelliği olduğu için çocuklar içinde çok iyi .ve tarifimiz.
2 su bardağı mercimek
1,5 su bardağı bulgur
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
1. 2 su bardağı mercimeği  duru suyla süzgeçte yıkayın.
2.yıkadığınız mercimeği tencereye alın 3,5 su bardağı su ile hafif haşlayın.
3. kaynayan mercimeğin üzerine 1,5 su bardağı bulguru, ve tuzu ekleyin pişirin.
4 .1 çay bardağı zeytin yağını başka bir tencereye alın,ince ve halka halka doğranmış kuru soğanı zeytin yağına ilave edin.soğanlar pembeleşene kadar pişirin.
5. Aş, suyunu tamamen çektikten sonra zeytin yağını soğanlarla birlikte aşın üzerine dökün,hafifçe karıştırın. Turşu,yoğurt , veya salata eşliğinde sıcak servis yapın.
Reklamlar

3 Yorum (+add yours?)

  1. CEYLAN
    Oca 19, 2011 @ 02:13:13

    >eline sağlık güzeldir tadı bilirim…bişey sorucam antakyadamı oturuyosunuz??

    Cevapla

  2. Öcal mutfak-Esra
    Oca 19, 2011 @ 09:12:43

    >evet ceylan hanım antakyada oturuyorum..

    Cevapla

  3. senem
    Şub 15, 2011 @ 10:37:52

    >Elinize sağlık bayıldım blogunuza blog listeme aldım.Görüşmek üzere

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: