>Antep fıstıklı, Kuru Baklava

>

Yapımı pratik,lezzeti mükemmel .Şerbetli baklavaya  göre daha hafif bir tarif.genelde sitelerde tahinli yapıldığını gördüm .ben antep fıstıklıda yaptım ,çok güzel oldu .denemeye kesinlikle değer diyorum .işte tarifimiz.




MALZEMELER
4  tane baklavalık hazır yufka
3-4 yemek kaşığı erimiş tereyağ
3 yemek kaşığı Antep fıstığı
2 yemek kaşığı şeker
üzeri için; pudra şekeri


YAPILIŞI
Birinci yufkayı  tezgaha yayın üzerine slikon fırçayla  tereyağ sürün, bunun üzerine ikinci yufka serilir ve bunun da üzerine yağ sürülür. Üçüncü yufka da  yağlanır. 4 üncü Yufkayıda yağlayın,4 üncü Yufkanın üzerini tamamen kaplayacak şekilde 2 yemek kaşığı  toz  şekeri, ve  3  yemek kaşığı Antep fıstığı serpin..
Bu kat kat yufka çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirilir,   baklava dilimi şeklinde kesilir.ne kadar istiyorsanız bu işleme devam edin ,miktarını siz ayarlayın. Yağlı kağıt konmuş tepsiye dizilerek üzerlerine erimiş tereyağ sürülür, 160 derecede üstü hafif pembeleşene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.

Reklamlar

2 Yorum (+add yours?)

  1. CEYLAN
    Oca 15, 2011 @ 00:26:47

    >ELLERİNE SAĞLIK HEMŞERİM…

    Cevapla

  2. Anonymous
    Oca 15, 2011 @ 17:37:15

    >ay süper görünüyorr yapımıda pratik gibi ellerinize sağlıkk

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: