>Çilekli pasta

>

Bu pastanın öz geçmişine inmeden  direk tarifi veriyorum 🙂 .herkes tarafından çok beğenildi.insan sevdiği insanlar için yapınca tadı da güzel oluyor haliyle,marifet bende deyil yani ..yengemde günlerdir tarifi sorduğu için, acil  yayınlanacaklar listesine girdi.gelelim tarifimize ..


malzemeler:                                                                                                                                                             

kek için:
5 yumurta
4 fincan şeker
5 fincan un
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 çay bardağı su
1/2 çay bardağı süt
yarım portakalın kabuğu ve suyu


krema:
2 yemek kaşığı un
1 paket muzlu puding
1 yemek kaşığı margarin
4 su bardağı süt


Ara süsleme ve üstünü kaplamak için:
4 adet muz ,250 gr çilek ,2 adet kivi 
2 paket sade krem şanti ,
2 su bardağı süt (krem şantiyi hazırlamak için)
1 paket hazır çilekli böğürtlenli sos




*.Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın.sarılarını büyük bir karıştırma kabına alın,( yumurtaları kırmadan önce , oda sıcaklığına gelmesini beklemeyi unutmayın.).
*Yumurta aklarını, bir tutam tuz ile çırparak kar haline getirin. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın. (Kıvam kaseyi ters çevirdiğinizde dökülmeyecek şekilde olmalı)
*yumurta sarılarını şekerin diyer yarısı,su  ve süt ile mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın.
* portakal kabuğu rendesi ve suyunu da ekleyip biraz daha çırpın.
*ayrı bir kaba un, vanilya, ve kabartma tozunu eleyin
*unlu karışımı yumurta sarılı karışıma ekleyin mikserin düşük hızında çırpın.
* yumurta aklarınıda karışıma ekleyip tahta veya slikon kaşıkla yavaşça söndürmeden karıştırın
* margarinle yağladığınız kalıba hamuru boşaltın,160 derecelik fırında 25-30 dk kadar pişirin.
* piştikten sonra keki 10 dk kadar dinlendirin .bıçakla veya ip ile ikiye bölün


krema:
pudingin toz haline 2 yemek kaşığı un ilave edin karıştırın.üzerine 4 su bardağı süt ekleyip pişirin.koyulaşmaya başlayınca 1 yemek kaşığı margarini ilave edin soğumaya bırakın.soğuduktan sonra 2 yemek kaşığı hazırlanmış krem şanti ile güzelce çırpın .buzdolabında bekletin.


kaplama:  2 paket sade krem şantiyi 2  su bardağı soğuk süt ile hazırlayın .buzdolabında bekletin. 1 paket hazır çilekli sosu da tarife göre hazırlayın soğutun .


pasta: ikiye bölünmüş pandispanyanın yarısına önce krema sürün .daha sonra muzları  dizin .tekrar krema sürün .diyer yarısını üstüne kapatın.  2 yemek kaşığı krema ile keki kaplayın (nemlendirme amaçlı) .
daha sonra krem şanti ile kaplayın .önce sosu dökün (ben sosun hepsini kullanmadım fazla olabilir diye ) daha sonra meyveleri dizin .krema sıkma torbası ile istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.afiyet olsun..

Reklamlar

4 Yorum (+add yours?)

  1. Eran
    Oca 08, 2011 @ 21:07:11

    >leziz we tahrik edici görünüyooo gel beni yee diooo tutmayın beniiii:)))

    Cevapla

  2. Anonymous
    Oca 09, 2011 @ 20:31:00

    >çilekli pastalaraa bayılırım sizinkide süperr ötesi görünüyor :)) çok güzel fotoğraflamışsınız,tadının ne kadar güzel olduğunu düşünemiyorum bilee. ellerinize sağlık

    Cevapla

  3. Anonymous
    Oca 10, 2011 @ 21:12:48

    >seni seven halan bloğun hayırlı olsun başarılar

    Cevapla

  4. aysu
    Oca 28, 2011 @ 10:40:49

    >sevgili Esra yorumun için cok tesekkür ederim blog dünyasına hoş geldin çok güzel baslangıçlar yapmışsın börulce salatanı en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum çilekli pastanda nefis görünüyor ellerine saglık harikasın…

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: