>Künefe

>

Hatayın gözde tatlısı olan ,ve baş rol oyuncumuz Künefee..Kendisi baya meşhur bir  lezzettir.görmeyen ve bilmeyen yok bence.bizim ailede annem kadar güzel künefe yapabilen yoktur .hatta bazen künefesini peynirini alan ,soluğu bizde  alıyordu.bize künefe yaparmısın diye anneme gelen talep oldukça fazla 🙂 .Annem diye övmüyorum ama ,bariz  gerçekler işte ne yapalım :). yapılışını kare kare fotoğrafladım .elimden geldiği kadar yardımcı olabilmişimdir inş.gece olduğu için fotoğraflar istediğim gibi çıkmadı ,ama bu muhteşem künefeyide kaçıramazdım . işte tarifimiz

malzemeler:
1 kg tel kadayıf
1 kg tuzsuz dil peyniri 
250 gr tereyağı
1 yemek kaşığı pekmez
şerbet için :
3 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker

yapılışı:

1.ilk başta şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakın
2. künefeyi büyük bir tepsiye alın ,üzerine tereyağını eritip karıştırın.künefeyi ince ince rasgele doğrayın .
3.künefeyi basacağınız tepsiyi 3  yemek kaşığı eritilmemiş tereyağı  ,ve pekmez ile güzelce yağlayın.
4.yağlanmış tepsiye künefenin ilk katını her tarafa eşit bir şekilde yaydıktan sonra, resimdeki  gibi elinizle basın.
5 peynirleri alın .elinizle tel tel ayırarak künefenin üzerine her tarafa eşit olacak şekilde yayın(peynir sulu ise elinizle suyu çıkana kadar sıkın ve öyle yayın.).
6. doğranmış künefenin diyer yarısınıda üstüne serperek kapatın .çok bastırmadan hafif dokunuşlarla üstünü düzenleyin.
7.tepsinin kenarlarına küçük parçalar halinde tereyağı koyun . biz bu tepsi için 3 tane ocağı yakıp öyle pişirdik.siz tepsinizin  boyutuna göre pişirin.pişme aşamasında , yavaş yavaş tepsiyi çevirerek pişirin .pişip pişmediğini konrol etmek için arada bir büyük bir bıçakla künefenin kenarlarından kaldırıp kontrol edin.
8.künefenin altı pişince ocaktan alın,başka bir tepsiye resimdeki gibi yavaşça kaydırın .üzerine pişirdiğiniz tepsiyi kapatıp, ters çevirin . öbür tarafınıda aynı şekilde pişirin.
9.  ılık  şerbeti  ,sıcak künefeye yavaş yavaş dökün .kaymak veya dondurma, antep fıstığı ile servis yapabilirsiniz.  Afiyet olsun..

Reklamlar

7 Yorum (+add yours?)

  1. Miskokulu Lezzetler
    Oca 06, 2011 @ 14:00:22

    >En sevdiğim tatlıdır desem fazla abartmamış olurum herkeste güzel yapamaz biliyorum ellerine sağlık Esracığım bloğunda hayırlı olsun …

    Cevapla

  2. BETÜLCE
    Oca 06, 2011 @ 14:56:33

    >Blog dünyasına hoşgeldin.Ellerine sağlık künefe harika görünüyor en sevdiğim tatlı bayıldım.

    Cevapla

  3. zeynep -ipek butik pasta
    Oca 06, 2011 @ 15:06:26

    >Künefeye bayılıyorum,tarifin için çok teşekkürler.

    Cevapla

  4. Esra
    Oca 06, 2011 @ 15:47:13

    >teşekkür ederim güzel yorumlarınız için,umarım tariften memnun kalırsınız .sevgiler..

    Cevapla

  5. Melos
    Oca 07, 2011 @ 15:38:33

    >Alllaaahh bunu ne zaman yaptınız ya bensiz çok kötüsün esra ama ne yalan söyliyim feci cnm çekti muhteşem görünüyo ellerinize sağlık Not: (Bence bunu tek başına yapmadın dimi)

    Cevapla

  6. Esra
    Oca 07, 2011 @ 19:12:35

    >geçen hafta yaptık meloşçum canın sağolsun sanada yaparız :).büyük kısmını annem yaptı,bende yardım ettim.

    Cevapla

  7. Mutfaktan mis kokular
    Şub 12, 2011 @ 20:20:49

    >OOOffff aman yarabbim bu nasil bir goruntu boyle !!! Masallahhh nefis olmus nefiiisss

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: