>
Bu gün yaptığımız babam tarafından tam not alan ,Patlıcan kebabı, ve pilav .pilavı bilmeyen yoktur ama tarifi zaten sitede de mevcut .işte tarifimiz
Malzemeler:
250 gr kıyma
4 adet büyük boy kemer patlıcan
4 adet soğan
3 adet domates
1 demet maydanoz
3 adet yeşil veya kırmızı biber
3 adet patates
1 çay kaşığı toz biber,1 çay kaşığı pul biber ,tuz
1 yemek kaşığı salça
Yapılışı:
1. kıymayı karıştırma kabına alın .üzerine 1 çay kaşığı toz biber,ve bir çay kaşığı karabiber serpin. bir adet küçük soğanı ince ince doğrayıp kıymanın içine karıştırın. 1 demet maydanozu ince ince doğrayın eti 5 dk kadar yoğurun. sonra elinizde yuvarlak köfte şekli verin .
2. patlıcanları alacalı bir şekilde soyun. ortadan ikiye bölün ve kalın bir şekilde resimdeki gibi dilimleyin .arasına köfteleri yerleştirerek tepsiye dizin.
3.patateslerin soyun elma dilim şeklinde doğrayın. 3 adet soğanıda soyun, ikiye bölerek tepsiye dizin.1 kase suyun içine bir yemek kaşığı salça ekleyip iyice karıştırın, tepsinin üzerine gezdirin .son olarak 1 çay bardağı sıvıyağıda tepsinin üzerine gezdirin ,200 derecelik fırında yaklaşık 35 dk üstü kızarana kadar pişirin..
Reklamlar
Oca 04, 2011 @ 23:46:42
>ELLERİNE SAĞLIK..BEN BURSADAN YENİ TAŞINDIM ANTAKYAYA..BURDA BLOGCU VARMI DİYE ARARKEN SİZİ BULDUM..BURSADAKİ GİBİ UMARIM GÜZEL BİR BLOGCU TOPLULUĞU KURARIZ BURDADA…
Oca 05, 2011 @ 08:44:14
>teşekkür ederim ,Antakya ya ve aramıza hoş geldinizz.
Oca 05, 2011 @ 17:57:30
>BAYILIRIM PATLICANLI YEMEKLERE ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM BANADA BEKLERİM SELAMETLE…
Oca 06, 2011 @ 01:10:41
>hanımlara saygılar…
Oca 07, 2011 @ 15:32:00
>Patlıcanlı yemeklere hiç dayanamam bu da favorilerimden biridir süper ötesi olmuş cnm ellerine sağlık
Şub 05, 2011 @ 19:24:33
>Merhaba Esra,Aramıza hoşgeldinnn :)Hatay mutfağına bayılırım. Umarım o lezzetlerden de tariflerin olur.Sevgilerimle..