>Domatesli Aş

>

Yine Antakya yöresine ait bir yemek ,domatesli aş .ve yine sıkça yaptığımız yemeklerdendir.
 denemediyseniz denemeğe değer diyorum ve tarife geçiyorum

 

 Malzemeler:
2 su bardağı bulgur 
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı salça biber
1 çay kaşığı kimyon,1 tatlı kaşığı tuz
3  tane orta boy domates
1 adet orta boy soğan
1 adet yeşil biber
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı: Soğanları ve biberi zeytin yağında soteleyin .kabuğu soyulmuş doğranmış domatesleride ekleyip 3 dk kadar soteleyin .salça biber ve salçayıda ekleyip üstüne 2,5 bardak kaynar su ilave edin .5 dk kadar kaynadıktan sonra, bulgur ,tuz ve kimyonu ekleyin ,kapağını kapatın. suyunu çekene kadar pişirin . 10 dk kadar demlendikten sonra servis yapın. Afiyet olsun..
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: