>Annemin kalıp keki

>

Klasik bir kalıp kek tarifi. yıllardır annemin denemelerinin ve deyişik uygulamalarının en iyi sonucu bu ölçüler oldu,yumuşak lezzetli ve anne keki denilecek keklerden .
malzemeler:
5 yumurta ,5fincan şeker,1 su bardağı süt,1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ ,2 paket
vanilya,1 paket kabartma tozu ,3,5 su bardağı silme un , 2 yemek kaşığı kakao,yarım limon kabuğu rendesi
yapılışı:
yumurta akları iyice çırpılır .sonra şekeri ilave edin ,köpürene kadar çırpmaya devam edin.yumurta sarılarını ve limon kabuğu rendesini ekleyin . karıştırmaya devam edin.süt,yağ ve vanilyayı ekleyin .unu ilave edip,en son kabartma tozunuda ekleyip biraz daha çırpın.hamurun yarısını margarinle yağlanmış kek kalıbına  boşaltın  .diyer yarısına kakaoyu ekleyip iyice karıştırın .onuda kalıba yavaşça boşaltıp bir kaşık yardımı ile hamurun ortada kısmından başlıyarak çevresine  zik zak şeklinde hafif iz bırakın . 160 derecelik fırında 30-35 dk kadar pişirin .
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: