>Muzlu, çikolatalı pasta

>

 

 

kek için :

4 yumurta

3 fincan şeker

3,5  fincan un     

yarım limon kabuğu rendesi

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

krema :

1 paket  muzlu puding

2 yemek kaşığı un

50 gr margarin

yarım litre süt

üzerine kaplama ve süsleme için:
1 paket hazır beyaz çikolata sosu(üzerini kaplamak için)
 muz ,kivi ,kiraz ,200 gr glazür çikolata ,
istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz bu benim seçimimdi.
yapılışı:
1. kek malzemeleri sırasına göre mikserle çırpılarak kek hamuru elde edilir.hamuru yuvarlak kelepçeli kalıba dökerek 160 derecelik fırında pişirin.
2.krema için hazır pudingi pişirin, piştikten sonra soğumaya bırakın.
3.beyaz çikolata sosunu tencereye dökün ,toz haline 2 yemek kaşığı kadar un ekleyip sütünü ekleyin pişirin.
4.fırından çıkan kekin soğumasını bekleyin,soğuduktan sonra 2 ye bölün arasına önce krema daha sonra muzları dizerek kapatın.
5.kekin üzerini beyaz çikolata sosuyla kaplayın.glazür çikolatayla istediğiniz şekli verin, meyveleri dizin. buzdolabında soğumaya bırakın, soğuduktan sonra servis yapın.Afiyet olsun
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: