>Sarma içi (kısır)

>

Hataya ait bir meze türü ,daha çok yemek denilebilir.burdaki  adı sarmaiçi ama istanbulda veya başka şehirlerde kısır diyorlar .kadın toplantılarının  ,5 çaylarının genelinde  vazgeçilmezidir sarma içi.bizim evdede sık sık yapılır .işte orijinal tarifi .
3 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı salça biber
Bir demet maydanoz ,5 dal taze  soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı nar ekşisi
1,5 su bardağı zeytin yağı ,tuz

Yapılışı:    bulguru 1 çay bardağı su ile yoğurma tepsisinde   5 dk kadar  ıslanmaya bırakın.biber salçası ve domates salçasını ,tuzunu ekleyip bulgur yumuşayana kadar yoğurun .sıkım yapılacak kıvama geldiğinde nar ekşisini ekleyin.bir çay bardağı su ile biraz daha yoğurun.doğranmış maydanoz ve soğanı ,zeytin yağını ilave edip harmanlayıp servis tabağına alın.marul ve domates gibi yeşilliklerle servis yapabilirsiniz
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: