>Islak kek

>

Malzemeler:

4 yumurta ,1,5 su bardağı şeker ,2 su bardağı un,1 paket kabartma tozu ,1 paket vanilya,1 su bardağı süt,yarım su bardağı sıvıyağ ,50 gr erimiş margarin ,3 yemek kaşığı kakao ,1 çay kaşığı karbonat ,1 su bardağı vişne suyu
Yapılışı:

yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşana kadar  iyice çırpın .sıvıyağ,süt ,ekleyin karıştırmaya devam edin.kakao ve vanilya  ekleyip karıştırın.bu sıvı karışımdan 1 su bardağı alın.unu azar azar ekleyin iyice karıştıktan sonra, margarinle yağlanmış orta boy  kare borcama hamuru yayın. 150 derecelik fırında 35-40 dk kadar pişirin.piştiğini anlamak için kürdan testi yapın . fırından çıktıktan 5 dk sonra 1 su bardağı vişne suyunu ılık keke dökün. ayırdığınız sosuda  üzerine döküp, Hindistan cevizi veya rendelenmiş  çikolatayı üstüne serpin. ılık servis yapın .         

not: yumurtaları ne kadar çırparsanız kek o kadar kabarır ve yumuşak olur

Reklamlar

3 Yorum (+add yours?)

  1. YEMEK VAKTİ
    Ara 22, 2010 @ 11:05:34

    >Merhaba,ne tatlı bir pos olmuş bu miss gbi keklerle..Ellerinize sağlık

    Cevapla

  2. Esra
    Ara 22, 2010 @ 17:05:02

    >tşk ederim,benim en çok yaptığım bir kektir . henüz yeni açtığım için blog biraz boş duruyor tamamlamaya çalışıyorum .güzel yorumunuz için tşk.

    Cevapla

  3. Melos
    Ara 22, 2010 @ 19:23:57

    >Görüntü muhteşemm sadece görüntü değil tadı da öyle görünüyo artık bakıcaz….Ellerine sağlık cnmm

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: