>Nişastalı damla sakızlı kurabiye

>


 

Bu kurabiyeleri ilk yaparken güzel olup olmıyacağı konusunda baya endişe etmiştim .ta ki fırından çıktıktan sonra ,babam tarafından tam not alıncaya kadar .sonrasında  rahat bir nefes aldım :). tadı un kurabiyesini andırıyor fakat daha gevrek ve ağızda dağılan bir yapıya sahip .deyişik bir kurabiye arıyorsanız bu tarif tam size göre.










 250 gr bitkisel margarin
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
2 paket buğday nişastası (400 gr)
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un 1,tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı
Üzeri için: dr oetker süsleme glazürü (siz başka şekildede süsleyebilirsiniz)
yapılışı :
1. oda sıcaklığında yumuşamış margarini derin bir kaba koyup üzerine toz şekeri ekleyin ,oda sıcaklığında bekleyen yumurtalarıda üzerine kırıp nişasta ilave ederek yoğurulur.
2. un ve kabartma tozu başka kapta elle karıştırıldıktan sonra  ,nişastalı karışıma ilave edilir.hamur kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar yoğurun, ele yapışmıyacak bir hamur elde edin.
3.yumuşak beyaz hamur merdaneyle yarım santim kalığında açın .kurabiye kalıplarıyla hamurdan parçalar çıkarın.
4.fırın 150 dereceye ayarlayıp 5 dk önceden ısıtın ,fırın tepsisini yağlayıp ,kurabiyeleri yerleştirin .
5 .kurabiyeler yaklaşık 18 dk ,üzerleri hafif sararıncaya kadar pişirin.sonra fırından çıkarın.kurabiyeler başlangıçta yumuşak olucak ,soğudukça sertleşecektir.
üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
yaklaşık 40-50 adet çıkıyor ve kapalı bir kutuda uzun süre saklıyabilirsiniz. afiyet olsun.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: